Loopbaancoaching voor je talentvolle medewerkers
First things first: millennials zijn goud waard voor je bedrijf
Ze zitten vol energie en zijn altijd op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. Deze Young Professionals, geboren tussen 1985 en 2000, wíllen graag leren. En blijven groeien. Ze schakelen razendsnel en denken in creatieve oplossingen.
Maar hun frisse ideeën en torenhoge ambities zijn niet automatisch een garantie voor succes.
Ze hebben ook nog iets anders nodig.
Een werkgever die hen serieus neemt
Die in hen investeert. En begrijpt dat verschillende generaties, verschillende behoeften hebben.
Die snapt dat veel twintigers en dertigers tegen wil en dank worstelen met prestatiedruk en dat ze daar zonder goede begeleiding al snel door worden opgeslokt. Omdat ze zich constant afvragen of het beter kan. Of beter moet.
Ze verlangen naar een werkgever die begrijpt dat ze zich vragen stellen als: waarom werk ik, wat wil ik uit mijn werk halen, lukt dat hier, ben ik wel gelukkig, moet ik niet gaan reizen, hoe draagt mijn werk bij aan mijn levensgeluk, of aan een betere wereld, wat betekent mijn baan eigenlijk voor mij, wat heb ik nu nodig?
Millennials willen álles uit het leven halen
Zowel privé als zakelijk.
Ze stellen daarbij niet alleen hoge eisen aan zichzelf, maar ook aan hun werkgever. Daarvan verwachten ze dat die laat zien dat hij het belangrijk vindt als zijn medewerkers zich blijven ontwikkelen. Zodat ze hun talenten optimaal kunnen benutten.
Dat kun je een beetje verwend vinden. Of je kunt het juist stimuleren en de vruchten er van plukken.
Want wanneer het je als werkgever lukt om de verschillende generaties binnen je bedrijf met elkaar te verbinden, halen ze het beste in elkaar naar boven. Waardoor iedereen productiever is en beter presteert.
Doe je dit als werkgever niet?
Dan loop je het risico dat die ambitieuze Young Professional steeds verder gedemotiveerd raakt en snel weer vertrekt.
Weg investering.
Of dat hij zijn frustratie meebrengt naar de werkvloer wat mogelijk een negatieve invloed kan hebben op de rest van het team. Of zelfs ziek thuis komt te zitten, wat niet alleen voor alle partijen een vervelende situatie is, maar ook hoge kosten met zich meebrengt.
Zonde.
Want wanneer ze zich ziek melden, in een burn-out terecht komen, of hun ontslag indienen, ben je als werkgever ook al die creatieve ideeën, technologische kennis en frisse energie kwijt.
Is het jouw doel om een sterke en gezonde organisatie te bouwen die voorbereid is op de toekomst?
Schakel mij dan als loopbaancoach in om talentvolle twintigers en dertigers binnen je organisatie goed te begeleiden, aan boord te houden en te laten groeien.
Wat je aandacht geeft groeit!
Waarom werken met Kim?
Als organisatie heb je vaak niet de juiste (of onvoldoende) kennis in huis om de groeiende groep Young Professionals te begeleiden in hun ontwikkeling. Of je trekt pas aan de bel als het eigenlijk al te laat is. Wanneer ze met een burn-out thuis zitten bijvoorbeeld.
In veel gevallen vinden medewerkers het bovendien prettig om met iemand van buitenaf te werken.
Als loopbaancoach werk ik op dagelijkse basis met ambitieuze twintigers en dertigers. Ik ken hun behoeften én hun struikelblokken. Omdat dezelfde thema’s regelmatig terugkomen, weet ik ook wat deze millennials nodig hebben om het plezier in hun werk terug te vinden.
Daarvoor put ik uit de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleidingen HRM, loopbaancoaching en extra vakgerichte trainingen. En pas ik mijn ervaring die ik heb opgedaan als HR adviseur en Loopbaancoach toe. Maar ik put ook uit mijn eigen ervaring, want volgens sommige definities ben ik nog net een millennial.
Of beter gezegd, een xennial (een microgeneratie van mensen die geboren zijn tussen 1977 en 1983). Ik sta daarom dicht bij de doelgroep, waardoor ik me goed kan inleven in de onzekerheden en vragen waar ze mee rondlopen.
Maar deze onrustige levensfase waarin je als Young Professional nog veel moet uitzoeken, ligt inmiddels wel achter mij.
Ik vind het dan ook geweldig om te zien hoe ik mijn (levens)ervaring en professionele kennis op het gebied van loopbaanbegeleiding nu kan inzetten om jonge talenten te helpen, zodat ze kunnen ontdekken wat ze nou echt leuk vinden. En hoe ze dat gaan realiseren.
Zodat jij als werkgever weer een gelukkige, betrokken en enthousiaste medewerker op de werkvloer hebt rondlopen.
Mét een toekomstbestendig plan in zijn achterzak.
Wanneer zet je loopbaanbegeleiding in?
Signalen dat een medewerker behoefte heeft aan persoonlijke aandacht en extra begeleiding, zijn:
- Vaak ziek melden met bijvoorbeeld stress- of burn-out gerelateerde klachten.
- Minder productief worden (of minder kwaliteit leveren).
- Minder actief deelnemen aan vergaderingen of andere bijeenkomsten met het team.
- Wanneer een medewerker om meer uitdaging vraagt, maar zelf ook niet weet hoe dat er in de praktijk uit moet zien of wat de eerste stap moet zijn.
Zo kan GroeiGeluk helpen
- Individuele loopbaanprogramma’s (op offertebasis). Altijd met een helder ontwikkeladvies aan het einde van het traject.
- TMA Talentenanalyse met uitgebreide bespreking en groeigesprek
- Doelgerichte trainingen en workshops die Young Professionals vooruit helpen, zoals:
- GroeiGeluk Ontwikkelbucketlist
- Werkgeluk workshop
- Netwerken & LinkedIn training - Andere training of workshop die ik in overleg op maat maak, afhankelijk van specifieke wensen en behoeften.
Houd je talent aan boord!