Maak een bucketlist voor je loopbaan

Weet je waar mensen op hun sterfbed het meest spijt van hebben?

Dat ze hun leven te veel naar de verwachtingen van anderen hebben ingericht en niet de moed hebben gehad om hun hart te volgen.

De Australische verpleegkundige Bronnie Ware schreef hier in 2012 een boek over. Aan de hand van gesprekken met mensen die ze tegen het einde van hun leven verzorgde, maakte ze een top 5 van de dingen waar haar patiënten het meest spijt van hadden.

Niet je eigen weg volgen, staat dus hoog op die lijst. Te hard werken ook trouwens. Net als ‘jezelf onvoldoende toestaan om gelukkig te zijn’.

Dat gaat jou allemaal niet gebeuren

Want als je dit leest, betekent het dat jij een werkende Young Professional bent die zich constant wil blijven ontwikkelen. 

En dat je bewust op zoek bent naar middelen om je carrière in te richten op een manier die jou uitdaagt en voldoening geeft. Omdat je alles uit het leven wilt halen, zowel persoonlijk als professioneel. In élke fase van je leven.

Dat betekent niet dat je om de paar jaar van baan moet switchen, maar wel dat je constant wilt blijven groeien. En dat gaat niet vanzelf. Daarvoor moet je in actie komen. 

Weet jij ook wel.

Dus niet alleen maar plannen maken in je hoofd, maar ook concrete stappen ondernemen.

Alleen, waar begin je? En hoe maak je het praktisch, zodat het ook echt uitvoerbaar is?

Maak een bucketlist

Het maken van een bucketlist voor je loopbaan, helpt je gegarandeerd om vooruit te komen. Want met een bucketlist kun je realistische doelen bepalen, die ervoor zorgen dat je nooit stil blijft staan.

Zodat je op je sterfbed niet denkt: had ik maar….

Misschien heb je zelf al weleens een lijst met plannen of wensen voor je carrière gemaakt, maar belandde die ergens op een stapel met notities en andere to-do-lijstjes. Of ergens in de diepste krochten van je telefoon.

Plannen maken is het probleem niet. Je weet best wat je wilt, maar hoe je daar komt? Bij dat laatste kun je nog wat hulp gebruiken. 

bucketlist maken
bloemetje

Van dromen naar doen

Zo werkt de GroeiGeluk Bucketlistsessie

Tijdens de GroeiGeluk Bucketlistsessie op kantoor in Groningen, of een andere locatie in overleg, ga je bewust nadenken over wat je het komende jaar in je loopbaan wilt bereiken qua ontwikkeling.

Dat kan iets zijn op het gebied van persoonlijke groei maar het kan ook zo zijn dat je je inhoudelijk verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied. Dat soort doelen maken we met behulp van prikkelende vragen die bij jouw situatie passen zo concreet mogelijk. 

Vragen als:

bucketlist maken
bloemetje

Wat levert een bucketlistsessie jou precies op?

Je stapt de deur uit met een duidelijke focus en een actieplan voor de drie belangrijkste doelen die je het komende jaar wilt bereiken. Zodat je meer uit jezelf gaat halen en zeker stappen gaat zetten.

Hoe ik dat zo zeker weet?

Omdat we tijdens de sessie een stevige basis leggen én je een effectieve vervolgopdracht krijgt. Zodat je bucketlist na afloop niet ergens in een stoffig hoekje verdwijnt tussen de cadeaulinten, losse knopen, sleutels van vorige huizen, oude telefoons en andere dingen die je nooit gebruikt.

Deze opdracht zorgt er voor dat je uit je hoofd en dichter bij je gevoel komt. Terwijl je aan de opdracht werkt, ploppen weer nieuwe ideeën op of zie je ineens een samenhang waardoor je een duidelijk thema krijgt aangereikt waar je aan kunt werken.

Fantastisch, let’s go!

Kosten: €249 excl. btw.
De bucketlistsessie duurt 2 uur en vindt plaats in Groningen of een andere locatie in overleg.

Scroll naar boven