Uit je hoofd in je hart met de bostrip

Loopbaancoaching in de groene omgeving van Groningen en Drenthe

Heb je een interessante vacature gezien, maar twijfel je of het een goed moment is om te gaan solliciteren?

Voel je je steeds vaker gestresst waardoor je constant loopt te piekeren over dingen en heb je geen idee hoe je weer rust kunt vinden?

Of durf je een lastige knoop niet door te hakken, maar weet je niet precies wat jou in de weg staat?

Diep van binnen weet je het antwoord wel

Maar durf je ook op dat gevoel te vertrouwen? Of is het zo druk in je hoofd dat het je maar niet lukt om echt bij je gevoel te komen?

Hoe fijn zou het zijn om gewoon even met iemand te kunnen sparren over je dilemma? 

Om te reflecteren op hoe je nu in je vel zit. Of om letterlijk stil te staan bij de vraag of je je nog wel gelukkig voelt in je baan. Soms heb je iemand anders nodig om zoiets hardop tegen uit te kunnen spreken. Iemand zonder oordeel, maar die jou wel scherpe vragen stelt om de juiste antwoorden te vinden.

In een compleet andere omgeving. Even helemaal weg uit de hectiek van alledag. 

Want dan trekt de mist in je hoofd vanzelf op. En hoor je ineens wél wat je hart tegen je wil zeggen.

Alvast een korte vraag: waar zit je nu?

Binnen zeker. Achter je laptop? Of op de bank, door je telefoon te scrollen?

Sta eens op. Trek even een jas aan als je wilt, en loop naar de voordeur. Doe maar open, ja, heel goed. En nu wandelen. Een half uurtje helpt al om uit je hoofd te komen. Het liefst naar een stukje groen, een park of zo. Bos mag ook.

Hoe voelt dat?

Beter hè?

Zal ik een keer met je meelopen?

Zoeken we meteen samen uit hoe je die lastige knoop doorhakt. Of wat je vraag dan ook is.

In de doolhof van je denken kent alleen je hart de juiste weg!

Loopbaancoaching in de natuur

Speciaal voor Young Professionals die willen sparren over een dilemma op werkgebied, heb ik de inspiratiewandeling in het leven geroepen.

In anderhalf uur maken we samen een wandeling, bespreken we waar je mee zit en stel ik onderweg prikkelende vragen die je vooruit helpen. Dat kan in een mooi park of plantsoen midden in Groningen zijn. Maar ook in het veelzijdige natuurgebied De Drentsche Aa. Of in overleg op een andere locatie. 

Als we maar in de natuur zijn. Want dit, plus het feit dat je in beweging bent, helpt je om anders naar dingen te kijken. 

Je zal versteld staan van de nieuwe inzichten die je dan krijgt.

bostrip
bloemetje

5 redenen waarom outdoor coaching zo goed werkt

1. Afstand nemen

Je neemt letterlijk afstand van je probleem doordat je in een andere omgeving stapt. Dit maakt het eenvoudiger om op een verfrissende manier naar een belemmerende overtuiging of lastige keuze te kijken, waardoor je ook nieuwe oplossingen ziet.

2. Rust verbetert focus

Omdat de natuur is gevormd door structuren waar veel herhaling in zit (let maar eens op hoe een boom of plant steeds uit hetzelfde patroon is opgebouwd), trekt dit onbewust je aandacht, zonder dat je daar hard voor hoeft te werken. Hierdoor komen je lichaam en geest tot rust, wat er ook voor zorgt dat je meer focus krijgt en helderder kunt nadenken. Weird but true!

3. Krachtige symboliek

De natuur zit vol symbolen en metaforen die je een spiegel voorhouden. Zo kan een knooppunt van paden symbool staan voor een situatie waarin je een keuze moet maken. Als je elk pad koppelt aan een mogelijkheid (bijvoorbeeld: doorgaan hoe je nu leeft, het advies van je ouders volgen of je eigen pad inslaan), voelt zo’n keuze minder abstract. Door het visueel te maken, kun je hier ook een gevoel of herinnering aan koppelen wat je later (bij nieuwe twijfels of dezelfde valkuilen) weer kunt oproepen als je een vergelijkbare situatie herkent.

4. Reflecteren én relativeren

De natuur kan best groots en overweldigend aanvoelen. Bomen die honderden jaren oud zijn. Struiken die je kunt snoeien tot je er bij neervalt, maar die elk jaar weer verder woekeren. De kracht van water. Dit besef wil nogal eens relativerend werken, waardoor je ingewikkelde gedachten of gevoelens lichter maakt en makkelijker in perspectief kunt zien.

5. Dichter bij jezelf

In de natuur kun je je gedachten de vrije loop laten en met een frisse blik naar jezelf en je leven kijken. Tijdens het lopen, naast elkaar, praat je gemakkelijker en kom je dichter bij jezelf. Het is echt magisch welke inzichten je dan ineens krijgt. Door in beweging te komen, nemen bovendien je stresshormonen af en worden andere hersengebieden actief waardoor je creatiever denkt.

Alleen maar voordelen dus!

Samen letterlijk en figuurlijk stappen zetten? Een sessie duurt 1,5 uur en kost €149 (excl. btw). Maak een afspraak!

Scroll naar boven